您好,歡迎來到江浙滬招生考試網 !

設為首頁|加入收藏|聯系我們|網站地圖|

江浙滬招生考試網

您現在的位置: test4exam >> 歷年真題 >> 中考真題 >> 正文

北京中考英語試卷

日期:2016-1-27 19:43:00 來源:本站原創 訪問量:

 

  二、聽對話或獨白,根據對話或獨白的內容,從下面各題所給的A、B、C三個選項中選擇最佳選項。每段對話或獨白讀兩遍。(共12分,每小題1分)

  請聽一段獨白,完成第5至第6小題。

  5. How’s Kate feeling now?

  A. Much better. B. Still sick. C. Even worse.

  6. Which page will Kate read?

  A. Page 15. B. Page 20. C. Page 25.

  請聽一段獨白,完成第7至第8小題。

   

  7. Where’re the speakers?

  A. In a school. B. In a hospital. C. In a shop.

  8. What does the woman’s son like?

  A. Books. B. Music. C. Clothes.

  請聽一段獨白,完成第9至第10小題。

  9. Who wants to be a doctor?

  A. Tom. B. Lisa. C. Sam.

  10. What’re the speakers mainly talking about?

  A. Their jobs. B. Their families. C. Their friends.

  請聽一段獨白,完成第11至第13小題。

  11. What did the teacher do after Tim made trouble?

  A. They always punished him. B. They talked to his parents.

  C. They often laughed at him.

  12. Why did Tim lie down with his bike on top of him?

  A. To get a new bike. B. To make his mother angry.

  C. To play a joke on his mother.

  13. What’s the conversation mainly about?

  A. Tim’s behavior as a little boy. B. Tim’s feeling for his school life.

  C. Tim’s attitude toward his mother.

  請聽一段獨白,完成第14至第16小題。

  14. What can you learn from the speaker’s talk?

  A. Indian movies are the same as Western movies.

  B. Indian students like learning computer science.

  C. India has twenty-two different national languages.

  15. What are mentioned about India?

  A. Movies, inventions and sports. B. Languages, food and invention.

  C. Weather, languages and movies.

  16. What’s Mark doing?

  A. Giving some advice. B. Offering an invitation. C. Making an introduction.

  三、聽對話,根據所聽到的對話內容和提示詞語,記錄關鍵信息。對話讀兩遍。(共8分,每小題2分)

   

   

  知識運用(共27分)

  四、單項填空(共15分,每小題1分)

  從下面各題所給的A、B、C、D四個選項中,選擇可以填入空白處的最佳選項。

  21. Tom and Mike are good friends. _____ often help each others.

  A. They B. Them C. Their D. Theirs

  22. Some volunteers from Beijing arrived in Shanghai _____ April 29 to work for the World Expo.

  A. on B. at C. of D. to

  23. The reading room _____ very quiet. I enjoy reading books there.

  A. am B. is C. are D. be

  24. —______ schoolbag is this?

  —I guess it’s Lily’s.

  A. What B. Who C. Whose D. Which

  25. —Which color do you like ______, blue or green?

  —Blue.

  A. good B. better C. best D. the best

  26. There is ______ wrong with this computer. It doesn’t work well.

  A. something B. anything C. everything D. nothing

  27. —________ you turn down your radio, please? — Yes, I can.

  A. May B. Need C. Must D. Can

  28. — Would you like to go to the concert with me?

  — I’d love to, ______ I’m afraid I have no time.

  A. so B. or C. and D. but

  29. —What’s your father doing now?

  —He ______ the room

  A. cleaned B. cleans C. has cleaned D. is cleaning

  30. Tom will call me as soon as he ______ home.

  A. gets B. has got C. got D. will get

  31. Granny often tells us _____ water in our daily life.

  A. save B. saving C. to save D. saves

  32. Rose came to Beijing in 2002. She ______ here for eight years.

  A. was living B. live C. will live D. has lived

  33. It ______ heavily when I left the cinema.

  A. rains B. will rain C. is raining D. was raining

  34. The road ______ last year.

  A. builds B. built C. was built D. is built

  35. —Do you know ______ the Capital Museum?

  —Next Friday.

  A. when will they visit B. when they will visit

  C. when did they visit D. when they visited

  五、完形填空(共12分,每小題1分)

  閱讀下面的短文,掌握其大意,然后從短文后各題所給的A、B、C、D四個選項中,選擇最佳選項。

  It was yearbook day and we were given an hour to sign each other’s yearbooks in the cafeteria. I was president of the class and I played sports. When I sat down at a table, people started to come over to get their yearbooks signed and to sign __36__.

  Among them, a weak boy with ugly teeth and thick glasses kept shaking. I had seen him around, and I knew he was always laughed at. He seemed __37__ of himself, and was so pale that it __38__ us to look at him.

  He came up and asked me nervously, “Can you sign this?” I took his yearbook but I didn’t know __39__ to write. I saw that there was the name “Ricky Sanders” written on the front of it. So I wrote:

   

   

  I put down the yearbook and turned around to get some signatures from some of my friends when I __40__ my yearbook was gone. I saw that Ricky had sat down with my yearbook. “What are you doing?” I asked him. He looked up calmly (平靜地) and __41__said “Sign!”

  My friends broke into a loud laugh, and I saw that he was carefully frying to put a signature in my yearbook. He hadn’t even finished the “R” yet. I thought for a while and __42__ to let him sign.

  It took him nearly five minutes to sign and when I got my yearbook back, there was a very shaky “RICKY”. He hugged (緊抱) his yearbook and __43__. I couldn’t help but smile back at him.

  In that moment, my __44__ changed completely.

  I gave him a high five and suddenly everyone at my table wanted his signature. He was asked politely to write in their yearbooks and the signature __45__ of his yearbook were filled up. He was smiling so big that it lit up the whole room.

  I changed school the next year, and I never saw Ricky again. However, I will never forget the day that he became the most __46__ guy in school. Whenever I’m __47__, I still look back at that yearbook.

  36. A. mine B. his C. ours D. theirs

  37. A. unafraid B. unsure C. proud D. tired

  38. A. worried B. surprised C. taught D. hurt

  39. A. how B. which C. where D. what

  40. A. saw B. noticed C. thought D. believed

  41. A. still B. ever C. even D. just

  42. A. decided B. meant C. began D. prepared

  43. A. smiled B. waited C. left D. rose

  44. A. sense B. value C. attitude D. idea

  45. A. lists B. pages C. boxes D. tables

  46. A. different B. patient C. popular D. important

  47. A. away B. out C. behind D. down

   

  閱讀理解(共44分)

  六、閱讀下列短文,根據短文內容,從短文后各題所給的A、B、C、D四個選項中,選擇最佳選項。(共26分,每小題2分)

  A.

  Here are two letters to George and his replies.

   

  48. Alice is worrying about ________.

  A. her friends B. her marks C. her height D her weight

  49. Bob should _______ according to George’s letter.

  A. take more exercise B. talk to his friends

  C. join a basketball team D. learn some French.

  50. George advises Alice to talk to _____ for help.

  A. her mother B. her teacher C. Bob’s teacher D. Bob’s friends

   

  B

  The population of the Earth is growing faster. It is important that we look after the Earth. We need it!

  The Earth gives us a lot of things. We also give the Earth a lot, but some of the things are not good.

  In nature, when something dies, other animals and plants get food from it. Every animal or plant gives food for other animals or plants. However, animals can’t get food from many of the things that we ‘give’ the Earth. Animals and plants can’t eat metal, plastic and glass. These things will stay in the ground for many, many years.

  Some rubbish is very dangerous for plants and animals. In some places, many animals live together. One animal makes food for many more animals. If we put rubbish and chemicals in the water, the plankton (浮游生物) can die. If there isn’t any plankton, many animals have nothing to eat.

  So what can we do? Don’t leave any rubbish in the countryside! Don’t make so much rubbish!

  51. The Earth gives us ___________.

  A. food B. rubbish C. chemicals D. pollution

  52. When something dies in nature, _________.

  A. water and grass are polluted B. plastic and wood become food

  C. other animals and plants get food D. metal and glass stay in the ground

  53. We must _______ to look after the Earth.

  A. put metal in the ground B. use more wood

  C. keep frogs in the water D. make less rubbish

   

  C.

  Many textbooks are not written in the kind of English that we speak every day. In fact, sometimes the reading is so difficult that it almost seems like a foreign language. In a way, it is the language of science. You should not expect to be able to read a difficult science passage the same way you read an interesting story; you should not expect to read it easily and all at once. Instead, you may have to read it several times through, catching on the meaning of difficult words, going back over difficult sentences, and finally putting the whole thing together. Do not be discourages if the whole passage don’t make sense to you at first. You need to pick it apart patiently until you can understand it.

  These are the steps to follow when you are reading something difficult:

  ² 1. Start to read normally until you run into a sentence that doesn’t make sense to you.

  ² 2. When a sentence doesn’t make sense, go back and read it again more slowly.

  ² 3. Look for any word you don’t know in the sentence. Try to understand their meanings using word parts and context clues(上下文線索). If necessary, look them up in the dictionary.

  ² 4. Look at the next few sentences to see if they explain more about the sentence you are working on. Do not read very much farther ahead until you understand what is being said.

  ² 5. Finally, read the sentence again. Try to put it into simpler words.

  ² 6. Read through the passage once. Try to understand all the hard parts well. Then read the whole passage once more at a usual speed. This helps you to put all ides together.

  The stops sound a lot harder than they are. It is really just the normal way good readers understand anything that is difficult to read. After you have done the best you can this way, you should always feel free to ask for help from your teacher, if you have one.

  54. The underlined phrase “run into” means ___________.

  A. work out B. come across C. look into D. pass by

  55. From the passage, we can know _________.

  A. we should look up new words before reading

  B. it is sometimes difficult to read a science passage

  C. the six steps are helpful in learning spoken English

  D. interesting stories help readers to improve their English

  56. The massage is mainly about _________.

  A. steps of studying science B. difficulties in reading science

  C. ways of reading science passages D. researches on science and English

  D

  In the West, some people believe that personality can be predicted according to the time of the year the person was born. From China comes the belief that the year of birth influences one’s personality. In the past century, a new belief has arisen: the idea that personality is related to one’s ABO blood type. People with blood type A, for example, are considered more likely to be serious, hard-working, and quiet, while people with blood type O are likely to be popular and outgoing, yet often unable to finish what they start. Though this belief continues to be strong, some people question whether it is true.

  The blood-type personality theory (理論) started in Japan in 1927 when Furukawa Takehji noticed personality similarities and differences among his workers. The idea soon went out of fashion, but was brought back by a Japanese television host named Toshitaka Nomi in the 1970s. The belief is still strong in Japan and is increasingly popular in neighboring countries. Some young Koreans have taken to the theory. A recent study showed 76 percent of Koreans aged between13 and 64 believing in the blood-type personality connection. Though most Asians might believe in the blood-type theory, for many it seems harmless and not something to be taken too seriously.

  Is the belief true? The scientists in Asia largely dismiss the belief as a modern-day superstition (迷信). Most studies have failed to find any strong connection between blood and personality. Generally, scientists warn against making predictions or important decisions based on this questionable theory.

  57. The writer uses blood type A and O as an example to explain ________.

  A. the difference between two blood types

  B. the relationship between the two blood types

  C. the influence of blood type on one’s behavior

  D. the connection between personality and blood type

  58. What does the underlined sentence in Paragraph 2 mean?

  A. It was lightly believed. B. It was brought to them.

  C. They liked and accepted it. D. They stole the idea from others.

  59. Which of the following is true according to the passage?

  A. Most scientists in Asia don’t believe in the theory.

  B. The blood-type theory began in Japan in the 1970s.

  C. The blood-type personality theory is about blood type.

  D. People don’t change their personality to match the theory.

  60. What is the best title for the passage?

  A. Is the blood-type theory poplar? B. Is the personality changeable?

  C. Is it in your blood? D. Is it in you mind?

   

  七、閱讀短文,根據短文內容,從短文的五個選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中有一項為多余選項。(共8分,每小題2分)

  A funny thing happened to my sister Tina last month. She lives in Japan and teaches English. In Japan, people don’t usually wear their outdoor shoes in the house or in school, and a lot of buildings have places for shoes. So her school has a special place for shoes. 61

  Tina teaches English in the evening. One Friday, she went to school, and she put her shoes in the shoe box—as usual. Then she had an interesting spoken English class with her students. 62 But to her surprise, her shoes weren’t in the box. There was only one pair of those there, and they weren’t her hoes! She had to get home in a hurry. 63

  On Monday, at her next English class, her shoes were in a shopping bag on her desk! There was a note that said, “I’m so sorry. I took your shoes by mistake!” 64 Somebody felt a lot of shame!

  A. It’s a shoe box.

  B. Tina is my sister.

  C. So she put on the shoes and left.

  D. After class she got ready to leave.

  E. But there was no name on the note.

   

  八、閱讀短文,根據短文內容回答問題。(共10分,每小題2分)

  Chinatown is the name given to an area in the middle of London. It is just between Leicester Square and Shaftsbury Avenue. Gerrard Street is at the center and is the most important street in the area. There is a large Chinese community (社區) with a lot of Chinese restaurants, Chinese supermarkets and shops in this street.

  In the 1950s, it was a poor area and everything was very cheap. At the same time, the world rice market changed and thousand of farm workers in Hong Kong lost their jobs. They began arriving in London to look for work. They found jobs in the restaurants in this area. Many British people like Chinese food, and the restaurants were popular.

  These restaurant workers often worked 17 hours a day and had no time to learn English. As more Chinese arrived, more shops and businesses grew up. Wives came and joined their husbands and children came and joined their fathers. The community grew, and Chinatown was born.

  In the 1970s and 1980s, British-born Chinese started to have a better education and this brought economic (經濟的) success to the area. Many families moved out of Chinatown, and there was more space for businesses. Gerrard Street become a street only for visitors and was soon a popular place for tourists.

  Now everyone knows about London’s Chinatown. During the Chinese New Year, the streets are seen with flags and thousands of Chinese go into the streets. For most of the year, though, Londoners and tourists go there mainly for the food in the Chinese restaurants. The best restaurants are the ones where the Chinese eat.

  65. Is this Chinatown in the middle of London?

  66. Was the area rich or poor in the 1950s?

  67. Why did the restaurant workers have not time to learn English?

  68. When did British-born Chinese start to have a better education?

  69. What are the main points about Chinatown in this passage?

   

  書面表達(25分)

  九、完成句子(共10分,每小題2分)

  根據中文意思完成句子。

  70. 今天天氣很好。為什么不出去散散步?

  It’s fine today. ____________ go out for a walk?

  71. 該考慮一下我們的暑假計劃了。

  _________ to think about our plan for the summer vacation.

  72. 北京以其眾多的名勝古跡而聞名于世。

  Beijing _________its many places of interest in the world.

  73. 在體育測試中,我盡力了。

  __________ possible in the PE test.

  74. 你最好不要過分依賴父母,學會照顧自己。

  __________your parents, and learn to look after yourself.

   

  十、文段表達(15分)

  根據中外提示和英文書信內容,寫一封意思連貫、符合邏輯、不少于60詞的回信,信的開頭和結尾已給出,其詞數布局如梭完成的回信內。請不要寫出你的校名和姓名。

  75. 假設你叫劉京,是美國中學生托尼的筆友,你收到他的來信。請給托尼寫一封回信,回答他的問題,介紹北京良好的公交服務,并談談你的感受。

  Hi! Liu Jing,

  My grandpa is going to Beijing next month because he has heard a lot about the city and he would like to see it himself. He says the bus service in Beijing is very good now, and people can to anywhere by bus. Is he right? Can you tell me something more about it?

  I’m looking forward to hearing from you soon.

  Yours,

  Tony

   

  Hi! Tony,

  I’m glad to know your grandpa is coming to Beijing. ____________________

   

  ____________________________________________________________________

   

  If you have more questions, please ask me.

  Yours,

  Liu Jing

   

   

   

   

   

   

   

  北京市2010年高級中等學校招生考試答案解析及聽力原文

  1. B 2. A 3. A 4. C 5. A 6. C 7. C 8. B 9. C

  10. B 11. A 12. C 13. A 14. B 15. B 16. C

  17. Peter 18. football 19. kind 20. seven

  21. A【解析】本題考查代詞。所填詞作主語,要用人稱代詞主格形式或名詞性物主代詞,排除B和C。根據上文Tom and Mike are good friends. 可知此處用they。故選A。

  22. A【解析】本題考查介詞。在具體的某天用介詞on。

  23. B【解析】本題考查主謂一致。主語the reading room是第三人稱單數,故謂語動詞也要用單數形式,選B。

  24. C【解析】本題考查疑問詞。由答語中it’s Lily’s可知此處用whose,故選C。

  25. B【解析】本題考查形容詞的比較級。從選擇的對象blue or green可知答案為B。

  26. A【解析】本題考查代詞。由It doesn’t work well. 可知電腦出了毛病。there is something wrong with sth./sb. 意為“某物/某人出了什么毛病”。

  27. D【解析】本題考查情態動詞。由答語Yes,I can. 可知用can引導一般疑問句。

  28. D【解析】本題考查連詞。答語中I’m afraid I have no time. 和I’d love to之間是轉折關系,故選D。

  29. D【解析】本題考查時態。問句What’s your father doing now?是現在進行時,由此可知答語要用現在進行時,故選D。

  30. A【解析】本題考查時態。as soon as引導的時間狀語從句用一般現在時,主語he是第三人稱單數,所以謂語動詞用gets。故選A。

  31. C【解析】本題考查非謂語動詞。tell sb. to do sth. 意為“告訴某人做某事”。

  32. D【解析】本題考查時態。由for eight years可知此處用現在完成時。故選D。

  33. D【解析】本題考查時態。從過去時間狀語when I left the cinema可知此處用過去進行時,故選D。

  34. C【解析】本題考查被動語態。主語the road和build之問為邏輯動賓關系,故用被動語態,排除A和B。再根據時間狀語last year可知用一般過去時,故選C。

  35. B【解析】本題考查賓語從句。賓語從句要用陳述語序,排除A和C。再根據答語Next Friday可知用一般將來時,故選B。

  【文章大意】文章記述了在寫畢業紀念冊時,作為班長的“我”與一位常遭到嘲笑的同學互題畢業留言,使這位同學深受感動。以至于后來很多同學把他的簽名頁都簽滿了。雖然“我”后來一直沒有再見到那位同學,但每當“我”感到沮喪時,就會回顧一下畢業紀念冊。

  36. A【解析】由It was yearbook day and we were given an hour to sign each other’s yearbooks in the cafeteria.可知同學過來要我給他們的畢業紀念冊簽名,同時也給我的畢業紀念冊簽名,故選A。

  37. B【解析】A意為“不害怕的”,B意為“缺乏信心的,無把握的”,C意為“自豪的,驕傲的”,D意為“疲倦的”。由… and I knew he was always laughed at. 可知選B。

  38. D【解析】A意為“憂慮的”,B意為“驚奇的”,C意為“教”,D意為“使傷心,使痛心”。由上文的and was so pale可知選D。

  39. D【解析】由but一詞可知我拿到畢業紀念冊之后不知該寫什么。故選D。

  40. B【解析】A意為“看見”,B意為“注意到”,C意為“想到,認為”,D意為“相信”。由I saw that Ricky had sat down with my yearbook. 可知我發現我的畢業紀念冊不見了,故選B。

  41. D【解析】A意為“仍然”,B意為“曾經”,C意為“甚至”,D意為“只是,剛剛”。由He looked up calmly可知選D。

  42. A【解析I decide to do sth. 意為“決定做某事”,mean to do sth. 意為“打算做某事(本意是要做某事)”,begin to do sth. 意為“開始做某事”,prepare to do sth. 意為“準備做某事”。由I thought for a while可知選A。

  43. A【解析】由下文I couldn’t help but smile back at him可知他是微笑著緊抱自己的畢業紀念冊。

  44. C【解析】A意為“感覺”,B意為“價值”,C意為“態度”,D意為“主意”。根據下文I gave him a high five可知作者的態度發生了改變,故選C。

  45. B【解析】由上文He was asked politely to write in their yearbooks及were filled up可知他的畢業紀念冊的簽名頁寫滿了別人的簽名,故選B。

  46. C【解析】A意為“不同的”,B意為“耐心的”,C意為“受歡迎的”,D意為“重要的”。由He was asked politely to write in their yearbooks…及He was smiling so big that it lit up the whole room.可知選C。

  47. D【解析】由I still look back at that yearbook可知選D,down在此表示“不快樂,沮喪”的意思。

  【文章大意】本文是Bob和Alice寫給George的兩封求助信以及George給他們的回信。

  48. B【解析】由I’m learning French but I don’t get good marks. 可知選B。

  49. A【解析】根據George給Bob的回信Also, try taking more exercise. 可知選A。

  50. B【解析】根據George給Alice的回信You can talk to your teacher and ask her what you should do to get a better grade. 可知選B。

  【文章大意】地球賜予了我們許多東西,但我們人類卻給地球制造大量的垃圾。為了保護地球,我們要少制造垃圾。

  5 1. A【解析】根據The Earth gives up a lot of things. 及所給圖示可知,rubbish, chemicals,pollution及trees是我們人類給予地球的,而地球給予了我們minerals, wood, water以及food,故正確答案是A。

  52. C 【解析】從In nature, when something dies, other animals and plants get food from it. 可知選C。

  53. D【解析】由So what can we do? Don’t leave any rubbish in the countryside! 可知選D。

  【文章大意】文章介紹了一些閱讀科普文章的方法。

  54. B【解析】A意為“算出,制訂出”,B意為“偶然遇見(發現)”,C意為“瀏覽,調查”,D意為“經過”。根據劃線部分的句子: a sentence that doesn’t make sense to you以及When a sentence doesn’t make sense, go back and read it again more slowly. 可知該詞組的意思與B項同義。

  55. B【解析】由文章第一段中In fact,sometimes the reading is so difficult that it almost seems like a foreign language. In a way, it is the language of science. 可知選B。

  56. C【解析】根據文章第一段中In fact,sometimes the reading is SO difficult that it almost seems like a foreign language. In a way, it is the language of science. 和第二段These are the steps to follow when you are reading something difficult可知選C。

  【文章大意】文章介紹了血型與性格關系理論的起源以及人們對它的研究。最終大多數的研究都沒有找到血型與性格的必然聯系。

  57. D【解析】由第一段第三句In the past century, a new belief has arisen: the idea that personality is related to one’s ABO blood type. 可知選D。

  58. C【解析】根據前句The belief is still strong in is increasingly popular in neighboring countries. 的意思是C。

  59. A 【解析】由最后一段中Is the belief true? The scientists in Asia largely dismiss the belief as a modern day superstition. 可知選A。

  60. C 【解析】根據第一段中的In the past century, a new belief has arisen: the idea that personality is related to one’s ABO blood type. 和Though this belief continues to be strong, some people question whether it is true. 可知C是正確答案。

  【文章大意】文章講述了姐姐蒂娜在日本教英語時的一件趣事。雖然自己的鞋子被別人穿走了,但最終又被歸還,并附有一張表達歉意的紙條。

  61. A【解析】由So her school has a special place for shoes. 可知選A。

  62. D【解析】根據…and she put her shoes in the shoe box as usual. 以及But to her surprise,her shoes weren’t in the box. 可知,在她準備離開時,發現鞋子不在箱子

  63. C【解析】由She had to get home in a hurry. 可知選C。

  64. E【解析】根據Somebody felt a lot of shame!可知寫紙條的人沒有留名字,故選E。

  【文章大意】文章主要介紹唐人街的地理位置以及它的發展狀況。

  65. Yes.

  【解析】由Chinatown is the name given to an area in the middle of London. 可知是肯定回答。

  66. It was poor.

  【解析】由In the 1950s, it was a poor area and everything was very cheap. 可知。

  67. Because they often worked 17 hours a day.

  【解析】由These restaurant workers often worked 17 hours a day and had no time to learn English. 可知。

  68. In the 1970s and 1980s.

  【解析】從In the 1970s and 1980s, British-born Chinese started to have a better education…可知。

  69. where, it is and how it has developed.

  【解析】文章第一段主要介紹Chinatown的地理位置,第二段至第五段按照時間順序介紹Chinatown的發展狀況。

  70. Why not

  71. It’s time

  72. is famous for

  73. I tried as hard as

  74. You’d better not depend too much on

  75. 【寫作指導】

  本篇書面表達的體裁是書信。信的開頭和結尾已給出。考生需根據中文提示寫出北京良好的公交服務和自己的

  One possible version

  Hi! Tony,

  I’m glad to know your grandpa is coming to Beijing.

  Your grandpa is right. The bus service in Beijing is really good now. There are bus lines all over Beijing and buses can even take you to a small village. Besides, special seats are offered on buses. People do not have to spend a long time waiting for a bus and the tickets are cheap.

  I like taking a bus because I think it’s comfortable and also good for the environment. So it’s a good choice for your grandpa to travel by bus in Beijing.

  If you have more questions,please ask me.

  Yours,

  Liu Jing

  聽力錄音材料

  1. M: What would you like to have, madam?

  W: Some rice, please.

  2. M: Lily, how do you usually come to school every day?

  W: Usually by bike.

  3. M: Where’s Li Ping? I can’t find him.

  W: Maybe he’s on the playground.

  4. M: Excuse me, may I use your pencil?

  W: Certainly. Here you are.

  5. M: Hello?

  W: Hi, Paul. This is Kate.

  M: Oh, hi. How are you feeling? Are you still sick?

  W: No, I feel much better, thanks. I’m going to school tomorrow. What’s the homework for English class?

  M: Homework? Just a minute. OK, here it is. Read Page twenty-five.

  W: Page twenty-five. OK. Thanks. See you tomorrow.

  M: Yeah, see you tomorrow. Bye.

  6. M: What can I do for you?

  W: I’m looking for a birthday gift for my son. He really loves music.

  M: What kind of music does he like?

  W: Uh, I’m not really sure.

  M: Well, uh, who are his favourite singers?

  W: Oh, I can’t remember. He’s fifteen. Just give me something that kids his age like to listen to.

  M: Well, why don’t you give him one of these? Then he can choose his own music.

  W: That’s a great idea. I’ll take one for fifty dollars.

  7. W: So, Tom, tell me about your family.

  M: My family? Well, let’s see. Uh, there’s my mother and father, and I have one sister and one brother, and then, of course, there’s me.

  W: Is your sister older than you, or younger?

  M: My sister Lisa is the oldest. She’s twenty-five. She doesn’t live with my parents. She lives in another town and has a good job.

  W: How about your brother?

  M: Sam’s also older than I am. He’s in his last year at the university. He is studying to be a doctor.

  W: Wow. That’s great.

  M: So, how about you? Do you have any brothers or sister?

  W: No, I don’t. It’s just my parents and me.

  8. W: Did you get into trouble at school. Tim?

  M: Oh yes. I used to play lots of jokes.

  W: What kind?

  M: Silly ones. I used to put something on my classmates, seats or in their clothes. Everyone laughed, but the teachers always used to punish me.

  W: Were you a good student?

  M: No, not really. I used to talk a lot. In fact, I had to sit on my own in class.

  W: What did your mother think? Did she know you were a troublemaker?

  M: Oh yes. I used to play jokes on her, too. For example, when I was 1ittle my mother and I used to go shopping at a supermarket near our home. She used to walk and I used to take my bike. Once I went around a corner ahead of her and lay down with my bike on top of me. I went “Ooooh-aaaargh-ooogh”. My mother was very worried! She used to get very angry with me but never hit me.

  9. Good morning, everyone. My name is Mark and I’m your guide today. I will take you around to a few places you will be visiting. Before we start, I’d 1ike to say something about India to you.

  India is home to many people from different cultures, and they speak many languages. In fact, India has twenty-two different national languages besides the official language, Hindi. English is also used for official purposes.

  India is well known for its food, especially its hot dishes. Curry dishes with chicken, 1amb, or vegetables are very popular. Beef i8 not served often because many Indians don’t eat beef for different reasons. India is also known for fruits from the hottest parts of India.

  It was an Indian scientist who invented the number zero more than two thousand years ago. He may also have been the first person to say that the earth is round, like a ball. Today, math and science, and especially computer science, are popular subjects for Indian students.

  India is well known for its movie industry. Unlike western movies, Indian movies with action and fighting may also include lovely Indian music, singing, and dancing. Indian films are known for their beautiful colors and clothing. People around the world are watching more and more Indian movies in theaters and at home.

  That’s all. If you want to know more, you can ask me. Thank you! We’1l start our tour now.

  10. W: Hello! May I sit here?

  M: Yeah, please.

  W: I’m Lucy. Nice to meet you. May I ask you a few questions?

  M: Sure.

  W: What’s your name, please?

  M: I’m Peter.

  W: Er…Peter. P-E-T-E-R. What class are you doing?

  M: Football.

  W: Oh, football class. That sounds interesting. Do you like it?

  M: It’s OK.

  W: Only OK?

  M: It’s a bit difficult for me.

  W: Oh dear! Why don’t you change to another class?

  M: Hm… I like the teacher…Mr. Green.

  W: Why do you 1ike him?

  M: Because he’s kind.

  W: Kind?

  M: Yes. He’s kind. And he says I just have to be more patient. Maybe you’ve seen him.

  W: Hm…I think I remember reading something about a Mr. Green…in…

  M: Oh, look at the time. I’d better go. My class starts at seven.

  W: Quick! You don’t want to be late. Lucky you!

  M: See you later maybe?

  W: Yeah. See you later. Peter.

   

   

上一篇:

下一篇:沒有了

相關閱讀

Copyright ©2013-2015 江浙滬招生考試網 All Rights Reserved.
地址: 蘇州市姑蘇區閶胥路483號(工投創業園)  電話:0512-85551931 郵編: 214000 蘇ICP備15050684號-2
郵箱: [email protected] 技術支持: 蘇州邁峰教育科技 黔ICP備15012612號

北京pk拾快乐赛车